Nico Dezaire

Violist, componist, muziektheoretikus

Strings Together

Contact : 040-2218360 , 06-22621092 of nico@nicodezaire.nl

Het ensemble is opgericht in 2010 door Nico Dezaire en geschikt voor beginnende tot enigszins gevorderde violisten, altisten, cellisten en bassisten. Uniek aan "Strings Together" is dat dit ensemble plaats biedt aan zowel kinderen, tieners als volwassen spelers. De leden zijn deels door Nico opgeleid maar ook leerlingen van andere docenten zijn van harte welkom mee te spelen.

Het samenspel neemt in het muzikale ontwikkeling een zeer belangrijke plaats in. De leerlingen leren er (gericht) luisteren naar elkaar en krijgen meer gevoel voor ritme, maat en harmonie/samenklank. In het begin van het seizoen wordt er geleerd tegelijk te strijken in hetzelfde ritme in 3- of 4-stemmige stukken. Hierdoor wordt het gevoel voor timing en stokindeling in groepsverband ontwikkeld. Al snel worden de partijen meer verschillend van elkaar en wordt er geleerd hoe de structuur van de muziek is. Welke partij meer de melodie opeist en welke partijen meer een begeleidende rol hebben. Tenslotte worden de partijen complexer doordat elke partij zowel melodie als begeleiding kan bevatten.

Wanneer deze basis is gelegd voor het samenspelen, kunnen verschillende muzikale stijlen gespeeld worden, van klassiek tot volksmuziek, van pop tot filmmuziek. Het strijkersensemble is de ideale basis om daarna door te stromen naar een meer heterogeen ensemble zoals bv. een symfonieorkest.

Je kunt veel leren in het strijkersensemble maar bovenal is het ook nog eens heel gezellig, motiverend en leuk ! Kosten bedragen per jaar 106 euro (volwassenen 128,60 euro).

De repetities vinden wekelijks plaats op

maandag van 19.00 tot 19.45 u. in de Agnus Dei kerk te Waalre

Op dit moment (januari 2019) heeft Strings Together de volgende bezetting:

5 x viool 1

3 x viool 2

2 x altviool

4 x cello

1 x piano

Enkele filmpjes van een uitvoering :

Beauty and the Beast

Let it go

The Ghost of Tom

The medallion calls (pirates of the carribean)Strings Together in actie tijdens de Kerstuitvoering van de MAW december 2018