Nico Dezaire

Violist, componist, muziektheoretikus

Privé

Nico Dezaire is getrouwd met Willeke Dezaire, heeft 5 (stief)kinderen en naast zijn muzikale activiteiten heeft hij een aantal hobby’s:

- Hardlopen
- Tropisch zee-aquarium
- Citroen DS. Nico bezit een DS19MA uit 1967


De Citroen DS heeft inmiddels een gedeeltelijke restauratie doorgemaakt. Na een grondige technische update (oa nieuwe banden, accu) is het interieur volledig vernieuwd. Het chassis is vanwege de mooie staat onberoerd gelaten, evenals de motor en versnellingsbak. Op deze foto is de carrosserie nog in de oude staat. In deze staat heeft de “snoek” nog gediend als trouwauto bij het huwelijk van Nico en Willeke.

Inmiddels is het plaatwerk volledig gerestaureerd dan wel vervangen door nieuwe delen, door Herm Kroon. Het dak is aubergine gespoten, de koets champagne, dit is de kleur-combinatie waarin de allereerste snoek op de Parijse autosalon van 1955 werd gepresenteerd aan het publiek. Verder is het chroomwerk gepolijst en is er veel vernieuwd zoals nieuwe spiegels, getinte ramen, nieuwe deurklinken en rondom nieuwe rubbers en nieuwe knipperlichten.

Nu rijdt de Française regelmatig door de omgeving van Waalre, want na zoveel werk is het weer de hoogste tijd geworden te doen waar zij voor gemaakt is: te rijden!